Élelmiszeradalékok környezeti és humán egészségkockázata

Élelmiszeradalékok környezeti és humán egészségkockázata

Szerző: 
BME ABÉT
CsatolmányMéret
JECFA élelmiszeradalékok.doc992 KB

A csatolt dokumentum élelmiszeradalékok listáját tartalmazza. A listán szereplő adalékanyag nevére kattintva (egyszerű kattintás vagy Ctrl+kattintás) eljutunk az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének és az Egészségügyi Világszervezet élelmiszer-adalékanyagokkal foglalkozó közös szakértői bizottsága (JECFA: Joint WHO/FAO Expert Committee on Food Additives) által készített toxikológiai felméréshez. A felmérés eredményeit felhasználja a Codex Alimentarius bizottság az élelmiszerekre vonatkozó nemzetközi határértékek képzésére és a fogyasztók biztonságos védelmére. A monográfiákban szereplő toxikológiai adatok alapján értékel a JECFA.