http://www.szepzold.hu/files/hobbi/B%C3%BAza,%20kicsit%20m%C3%A1sk%C3%A9pp/b%C3%

Búza sikértartalma

Kép forrása: 
http://www.szepzold.hu/files/hobbi/B%C3%BAza,%20kicsit%20m%C3%A1sk%C3%A9pp/b%C3%BAza.jpg
Leírás szerzője: 
KÖRINFO
http://www.szepzold.hu/files/hobbi/B%C3%BAza,%20kicsit%20m%C3%A1sk%C3%A9pp/b%C3%

A búza vízben nem oldódó fehérjéiből álló, gyöngyházfényű, rugalmas anyag. Az úgynevezett sikérképző fehérjék vízzel érintkezve megduzzadnak, összeragadnak. A búza sikértartalma, a sikér terülékenysége megszabja a belőle készített tészta minőségét. A sütőipar számára az úgynevezett közepesen terülő sikértartalmú liszt a legalkalmasabb.

Szerző által felhasznált források: