Source of the photo
              http://www.guidechem.com/dictionary/531-75-9.html
          Author of the description
              Tolner Mária
          Az eszkulin egy kumarin glikozid, melyet vadgeszenyéből (Aesculus hippocastanum) vonnak ki.
- CAS száma: 531-75-9
 - PubChem száma: 5281417
 - ChemSpider száma: 4444765
 - Molekulaképlete C15H16O9
 - Molekulatömege 340.282 g/mol
 - A tisztított eszkulin kristályos por
 - Színe: fehér vagy halvány krémszínű
 - Íze: keserű
 - Szagtalan
 - Olvadáspontja (°C) 240.0 (bomlik)
 - Oldhatóság különféle oldószerekben:
 - Vízben (20°C) rosszul oldódik
 - Etilalkoholban (20°C) rosszul oldódik
 - Metikalakohol (20°C) rosszul oldódik
 - Forró etil- és metilalkoholban: oldódik
 - Forró piridinben: oldódik
 - Forró dioxánban: oldódik
 
Fizikai tulajdonságai
Sűrűség: 1.679g/cm3
Olvadáspont: 203-205℃
Forráspont: 697.7°C at 760 mmHg
Törésmutató: 1.689
Gyulladáspont: 262.8°C
A vadgesztenye kéregben lévő eszkulin csökkenti a hajszálerek áteresztőképességét, és növeli ellenállásukat.
A mikrobiológiában epe-eszkulin agart használnak differenciál táptalajként az Enterocuccusok (pl. sztreptokokkuszok) azonosításához.
Source of description
              http://www.bpg.bg/substances/esculin.phtml
http://en.wikipedia.org/wiki/Aesculin
http://www.chemnet.com/cas/supplier.cgi?terms=esculine&l=hu&exact=dict&f=plist&mark=&submit.x=0&submit.y=0