Skip to main content

Adalékanyag

Source of the photo
http://www.wellnesscafe.hu/uploads/kep/0003/0003298_1.jpg
Author of the description
KÖRINFO

Adalékanyag: egy olyan anyag, amit kis mennyiségben teszünk valaminek az alapanyagához. Egy adott étel elkészítésénél kis mennyiségben alkalmazzuk a fűszereket vagy az ételek állagáért felelős anyagokat. A piskóta tésztájába például sütőport teszünk, hogy a piskóta könnyű legyen. A falfestékbe színező adalékot teszünk, attól függően, hogy milyen színűre szeretnénk a szobánk falát festetni. Halvány színű falnál kevesebbet, erősebb színű falnál többet teszünk a színezőanyagból az alap-falfestékbe. Az élelmiszerek és a kozmetikai szerek adalékanyagai biztosítják azok tartósságát (ne romoljon meg), stabil állagát (ne váljon szét, ne folyósodjon el, friss állagú, pl. puha maradjon), tehát ilyen szempontból hasznosak, és azok, amelyek E-számmal rendelkeznek, azokat Európában ellenőrizték és engedélyezték. Mindazonáltal, egészségesebb a feldolgozatlan élelmiszerek fogyasztása, igyekezzünk minél több friss és természetes élelmiszert fogyasztani és természetes, adalék nélküli kozmetikai szereket (krém, dezodor) használni.