Kommunális és ipari szennyvízbevezetések Magyarország területén

Source of the photo
http://www.vizeink.hu/?module=ovgt100505
Author of the description
Vaszita Emese

Ez a térkép a Duna vízgyűjtője Magyarországi részén ábrázolja a kommunális és ipari vízbevezetéseket. A kommunális szennyvízbevezetéseket különböző színű és méretű torta-diagrammok jelszik. A tortadiagram mérete az évente bevezetett ezer köbméter szennyvízmennyiséget ábrázolja, a szín alapján pedig a bevezetett szennyvíztisztítási technológiát lehet megkülönböztetni az alábbiak szerint: tisztítás nélkül (fekete),  mechanikai tisztítás (szürke), biológiai ( piros), biológiai nitrogén eltávolítással (kék), biológiai foszfor eltávolítással (lila), biológiai foszfor és nitrogén eltávolítással (halványzöld), nyárfás kezelés (zöld).

Az ipari és egyéb szennyvízbevezetéseket színes rombuszok jelszik, az ipari és egyéb szennyvíz eredetének függvényében. 11 ipari szennyvíz kategóriát ábrázolnak a térképen: élelmiszeripar, szolgáltató ipar,  egyéb feldolgozó ipar, kohászat, fémfeldolgozás, kőolaj feldolgozás, energiaipar, bányászat, hulladékkezelés, halászat, mezőgazdasági, termálvíz, fürdővíz.

A pdf dokumentumra kattintva, a bal oldali menüpontok segítségével  megtekinthetők a térképen ábrázolt rétegek, tartalmuk megjeleníthető és elrejthető a rétegek ki/be kapcsolásával.

A térkép az "Országos Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv" Térképmelléklete.

Source of description

http://www.vizeink.hu/?module=ovgt100505