Megjelent a magyar szerkesztők által készített tudományos ismeretterjesztő könyvsorozat 1. kötete a CRC Press, Balkema csoport kiadásában

About us > News

Author
VE

Magyar szerkesztők munkája az az 5 kötetesre tervezett sorozat,  Engineering Tools for Environmental Risk Management (A környezetmenedzsment mérnöki eszköztára), melynek első kötete (1. Environmental Deterioration and Contamination – Problems and their Management) 2014. augusztusban jelent meg, a CRC Press Balkema csoport gondozásában.  

Webes elérhetősége: http://www.crcpress.com/product/isbn/9781138001541.

Az 1. kötetről készült magyar nyelvű recenzió megtalálható a Magyar Kémikusok Lapja 2015. januári számában és megtekinthető a csatolmányban.

A könyv megírásának célja, hogy a környezettel kapcsolatos irányításban, döntéshozatalban és a mindennapi gyakorlatban szerepet vállaló szakemberek látókörét szélesítse, hogy segítsen megtalálniuk a rendeletek, határértékek, alkalmazott stratégiák, koncepciók, a kialakult szabványosított és egyedi módszerek, mérnöki eljárások tudományos hátterét és összefüggéseit. A könyvsorozat környezetvédelmi képzésekhez is jó alapot nyújt, segíti a tudományon és tudáson nyugvó, holisztikus szemlélet kialakulását a környezetről való gondolkodásban.