Az Európába élő emberek nem tekintik tápláléknak a lárvákat, a különböző bogarak, tücskök elfogyasztásától is idegenkednek. Ezzel ellentétben az afrikai, dél-amerikai törzsek táplálékának még ma is fontos részét képezik a rovarok, bogarak, hernyók, lárvák, főleg azokon a területeken, ahol ritkaságszámba megy a hús és a hal. Thaiföldön például az emberek nyüveket, szöcskéket, csótányokat és egyéb rovarokat fogyasztanak rágcsálnivalóként, akár sör mellé is.
Az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezete, a FAO olyan kampányt készít elő, amellyel az ehető, fehérjében gazdag rovarok fogyasztására igyekszik ösztönözni a fejlett és fejlődő országok lakosait is.
"Erdei rovarok élelmiszerként: az ember visszaharap" - így hangzik a mottója annak a nemzetközi FAO-konferenciának, amelyet a thaiföldi Csiang Majban tartottak.
Ezeknek a rovaroknak egyik legnagyobb előnye, hogy elsősorban azokon a területeken gyűjtik vagy tenyésztik őket, ahol nem alkalmaznak növényvédőszereket. További előnyei, hogy a rovarok tenyésztése nem olyan költséges, mint a marhák, birkák vagy disznók, mivel kevesebb táplálékot fogyasztanak, ezáltal kisebb mértékben járulnak hozzá a üvegházhatás fokozódásához. A rovarok ökológiai lábnyoma is lényegesen kisebb, mint a hagyományos tenyészállatoké.
További képeket, ötleteket, ételrecepteket talál ehető rovarokkal kapcsolatban, ha ide kattint.
http://eletmod.hu/tart/cikk/j/0/82650/1/eletmod/Ez_a_jovo_larvak_es_a_termeszek_az_ENSZ_etlapjan