Ugrás a tartalomra
Élelmiszerbiztonság - szepvilagunknakvege.blog.hu

Az élelmiszerbiztonság és -minőség kihívásai az élelmiszer-analitikában

Szerző:
VÁRADI Mária

Az élelmiszerek minőségét, biztonságát veszélyeztető és károsító tényezők, valamint ezek kimutatására, meghatározására alkalmas analitikai módszerek összefoglalását adja a cikk. Szó esik a baktériumok, penészgombák, prionok kimutatásáról, az élelmiszerek természetes toxikus vegyületeiről, radioaktív anyagokról, szermaradványokról (növényvédő, rovarirtó szerek, műtrágya), ipari szerves szennyezőkről (PAH-ok, PCB-k, PCDD-k), az élelmiszerfeldolgozás során keletkező toxikus anyagokról (nitrózaminok, klórpropanolok), élelmiszeripari adalékanyagokról.

Csatolmány Méret
Élemiszeranalitika.pdf 432.66 KB