Engineering works

Környezetszennyező gépgyáró ipar anyagai, műveletei és hulladékai

Szerző:
GK

Ebben a tanfolyam-mappában a gépgyártó ipar által használt anyagokat, alkalmazott műveleteket, technológiákat és keletkező hulladékokra vonatkozó adatokat gyűjtöttük össze, melyek nagyban hozzájárulnak a környezet szennyezettségéhez. Az iparágra vonatkozó információ alapvető fontosságú ezen iparágak környzetszennyezésének menedzsmentjében, mind a megelőzésében, mind pedig a a már szennyezett környezet remdiálásában (meggyógyítás). A döntéshozók gyakran megfeledkeznek a területet szennyező iparágak profiljának megismeréséről.  A szennyezett terület(ek) állapotfelméréséhez, kockázatfelméréséhez és kockázatcsökkentéséhez, vagyis az egész környezeti kockázatmenedzsmenthez és a kapcsolódó döntési folyamatokoz ismernünk kell az iparág profilját, hiszen így tudjuk csak eldönteni, hogy milyen anyagokat, hulladékokat keressünk a szennyezett területen, milyen kockázatok kiszámításával foglalkozzunk, ha az iparág által szennyezett terület menedzsmentjébe kezdünk. Az iparág alapos ismeretével sok felesleges munkát és kiadást takaríthatunk meg magunknak a szennyezett terület kockázatának menedzsmentje során. Az iparági profilok nagy részét az Egyesült Királyság Környezetvédelmi Ügynökségének (UK Environmental Agency website) weboldaláról töltöttük le (DoE Industry Profiles).

A mappa az alábbi gépgyártási területek környezetszennyezéssel kapcsolatos profilját tartalmazza angolul:

  • Gépgyártás: repülőgépgyártás — Engineering Works: aircraft manufacturing works
  • Gépgyártás: elektromos és elektronikai  eszközök gyártása — Engineering Works: electrical and electronic equipment manufacturing works (including works manufacturing equipment containing PCBs)
  • Gépgyártás: vasúti gépészet — Engineering Works: railway engineering works
  • Gépgyártás: hajóipar, hajógyártás, hajójavítás — Engineering Works: ship building repair and ship breaking including naval shipyards
  • Gépgyártás: járműipar — Engineering Works: vehicle manufacturing works
Forrás

http://www.environment-agency.gov.uk/research/planning/33708.aspx