Termikus tömegáram-mérő

Kép forrása
http://www.flowcontrolnetwork.com/applications/energy/article/q-and-a-key-trends-in-emissions-monitoring-and-control
Leírás szerzője
GK

A termikus tömegáram-mérők fontos szerpet tölthetnek be az emissziómonitoring és -kontroll tevékenységben. A technológiákból légnemű formában távozó tömegáramot mérik. Elsősorban azokhoz a technológiákhoz, illetve üzemekhez ajánljuk, melyek  üvegházgázokat bocsátanak ki és rendeletileg kötelezettek a levegőbe történő kibocsátás monitorozására és az éves kibocsátott mennyiség jelentésére.

A termikus tömegáram-mérők modern változatai dorekt módon képesek a tömegáramot mérni a az üzemből, technológiából vagy egyéb pontforrásból kibocsátott anyagok tömegét, anélkül, hogy a hőmérsekletet vagy a nyomást  be kéne állítani a kibocsátott véggázban. 

A képen látható mobil készüléket bármilyen csővégre vagy kéményre könnyen  felszerelhető. Méréstartománya viszonylag széles és nagyon kis áramoknál is alkalmazható.

Beépíthető integrátorral és digitális interfésszel ellátva az emisszió-menedzsment-rendszerek központi adatgyűjtő részeként működnek. Elsősorban a GHG emisszió miatti monitoringban, ipari, kereskedelmi és közüzemi fűtőrendszerekhez ajánlott.

Szerző által felhasznált források

http://www.flowcontrolnetwork.com/applications/energy/article/q-and-a-key-trends-in-emissions-monitoring-and-control