Spirochaeta.ppt267.5 KB
Prion betegségek.ppt360.5 KB
A Nyugatmagyarországi Egyetem tananyaga az élelmiszerekben kárt okozó mikroorganizmusokat tárgyalja kilenc előadásban:
- Alapfogalmak: ételfertőzések, ételmérgezések
- Spórás baktériumok: Bacillus és Clostridium nemzetség
- Mycobacterium és Brucella nemzetség
- Fakultatív anaerobok: gennykeltők, Erysipelothrix, Listeria, Corynebacterium, Enterobacteriaceae
- Actinomyces nemzetség
- Spirillaceae család, Spirochaetales, Mycoplasmatales és Rickettsiales rend
- Protozoonok, rühösség, férgek, féreglárvák és vírusok
- Prion betegségek
- Tej és tejtermékek, tojás, hús és húskészítmények romlást okozó mikróbái
Forrás
http://www.mtk.nyme.hu/~food/int-hu/mikro/segedletek/szoveg/IIIev.htm