A csodálatos növényvilág napja, május 18.

Szerző
Gruiz Katalin

A csodálatos növényvilág napja rendezvényhez (Fascination of Plants Day)  39 ország csatlakozott, és több mint 500 növényekkel foglalkozó intézmény szervez ezen a napon családi, szakmai programokat, melyek  a kutatáson, a mezőgazdasági termelésen, a természet- és környezetvédelmen, az oktatáson vagy a művészeten keresztül kötődnek a növényekhez. A KÖRINFO tudásbázis gyógyító növényekről készült összeállítását ajánlja az érdeklődőknek e nap alkalmából. A nap hivatalos weblapját ide kattintva érheti el!

Az Európai Növénytudományi Szervezet (EPSO) hirdette meg ezt a növényeket dicsérő napot, hogy ráirányítsa a közvélemény figyelmét a növények szépségére és az emberek életében betöltött fontos szerepére valamint a környezet- és természetvédelem fontosságára.
A kulcsszavak: növénytudomány, fenntartható mezőgazdaság, kertészet és erdőgazdálkodás, biztonságos és egészséges táplálkozás valamint a növény-alapú ipari tevékenységek, így a papír-, fa-, vegyipar, energiatermelés, gyógyszergyártás, és legfőképpen az  ökoszisztémában betöltött alapvető szerep.

Látogasson el növényekről szóló képtárainkba!