Az OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development) vegyi anyagokra vonatkozó útmutatója nemzetközileg elfogadott vizsgálati módszerek gyűjteménye, melyeket ipari, közintézményi vagy független laboratóriumok használnak a vegyi anyagok és vegyi preparátumok (peszticidek és ipari vegyi anyagok) biztonságának meghatározására. Az útmutatóban található módszerek/tesztek a vegyi anyagok fizikai kémiai tulajdonságait, humán egészségkockázatát, ökotoxikológiai hatásait, degradációját és a környezetben történő akkumulációját vizsgálják. A csatolt melléklet a biodegradációs és akkumulációs tesztekre vonatkozó útmutatókat tartalmazza. A tesztek listáján a teszt nevére helyezve a kurzort, Ctrl+ kattintás-sal juthatunk el az OECD weboldalán elérhető összefoglalóhoz. A teljes útmutató pdf dokumentumban van, mely letölthető.
http://titania.sourceoecd.org/vl=3414293/cl=12/nw=1/rpsv/cw/vhosts/oecdjournals/1607310x/v1n3/contp1-1.htm