Kép forrása
http://news.bbc.co.uk/2/shared/spl/hi/in_depth/africas_challenges/html/3.stm
Leírás szerzője
Gruiz Katalin
Az ivóvíz az ember által fogyasztásra alkalmas víz, amely megfelel az ivóvíz szabványok előírásainak.
A Föld ivóvízkészlete a népességrobbanás, a víz pocséklása és a szennyezések miatt vészesen csökken. Korunk egyik nagy problémája az ivóvízhiány. 2006-ban a mezőgazdaság fogyasztja a víz kb. 80%-át. Egyes források szerint 2025-re az emberiség 66%-ának nem lesz elegendő ivóvize.
Az ivóvízben megnegedett vegyi anyag koncentrációk:
- Arzén 10 μg/l
- KOl (mg/l) 3,5
- Klorid (mg/l) 100
- Vas (μg/l) 200
- Mangán (μg/l) 50
- Nitrát (mg/l) 50
- Nitrit (mg/l) 0,1
- Ammónium (mg/l) 0,2
- Összes keménység (CaO mg/l) 50-350
- Vezetőképesség (μS/cm) 2 500
- Nátrium (mg/l) 200
- Szulfát (mg/l) 250
- pH 6,5-8,5
Szerző által felhasznált források
http://hu.wikipedia.org/wiki/Iv%C3%B3v%C3%ADz