Ugrás a tartalomra

Izolált csirkeszem teszt (ICE)

Kép forrása
http://bin.sulinet.hu/ikep/2007/12/adm.kep.m1023361616200.szemfelepites.JPG
Leírás szerzője
KÖRINFO

Az Izolált csirkeszem teszt során a vizsgálandó vegyület által a csirke-szaruhártyán okozott károsodás mértékét a szaruhártya megduzzadásának mértékéből, az opacitásból és a fluoreszcein visszatartó képességből határozzák meg. A teszt elején megmérik az alap szaruhártyavastagságot, és az opacitást, hogy később ezzel korrigálhassuk az eredményeket. Folyékony és porított szilárd minták esetében is alkalmazható a teszt. Különböző időközönként (30, 75, 120, 180, 240 perc) mérjük a 3 vizsgálandó paramétert, majd az eredményekből irritációs értékeket képezünk.

A gyakorlati kivitelezésről itt olvashat részletesen.

Szerző által felhasznált források