A tücsök legjobb elkészítési módja a megsütés forró olajban. Finom ízű ropogós csemegét kapunk belőle. Azok, akik kezdők a rovarevés területén, jobb, ha kezdetben nem egészben, hanem lisztté őrölve fogyasztják a rovarokat.
Tücsök-recept kezdőknek: a frissen gyűjtött vagy vásárolt élő tücsköket alaposan mosd meg, szárogasd le, majd egy nejlonzacskóba zárva tedd 15 percre a hűtőszekrénybe, hogy elpusztuljanak, de lehetőleg ne fagyjanak meg. Ha elpusztultak ismét mosd meg, távolítsd el a lábakat, a fejeket és szárnyakat.
Ezután használhatod így, ahogy vannak, vagy meghempergetheted lisztben mielőtt beteszed egy enyhén kivajazott tepsibe, majd a sütőbe, ahol 1−3 órán keresztül ropógósra kell sütni. Ezután könnyen megőrölhető és lisztszerű anyag készíthető belőle, melyet levesekbe, szószokba, süteményekbe vagy kenyérbe tehetünk, hogy növeljük azok tápértékét.
http://www.mun.ca/biology/bpromoters/insectrecipes.php